Mister Madame

Gun je voeten de beste zorg

Heb je pijn aan je voeten? Vermoeide benen of last van knieën of rug? De specialisten van ons Voet Advies Centrum helpen je graag verder. Iedere week zijn er in onze winkel een orthopedisch schoentechnicus en een podoloog aanwezig. Daarnaast kun je in ons Voet Advies Centrum terecht bij de pedicure, voor de verzorging van je voeten.

Podoloog en orthopedisch schoentechnicus 

Ons Voet Advies Centrum is een uniek samenwerkingsverband met Reumkens Voet & Zorg. Vanuit Reumkens zijn iedere week een orthopedisch schoentechnicus en een podoloog aanwezig in onze winkel. Op afspraak kun je hier advies inwinnen bij eventuele voetklachten. Daarnaast biedt onze samenwerking binnen het Voet Advies Centrum je de mogelijkheid om steunzolen aan te laten meten door één van de specialisten, in combinatie met het kopen van goed passende schoenen, waarin je zooltjes moeiteloos passen. Allemaal onder één dak. 

Onderzoek 

Kom je bij de podoloog, dan vindt er allereerst een vraaggesprek plaats over de klachten die je hebt.  

Vervolgens krijg je een onderzoek, waarbij wordt gekeken naar de stand van de voeten, knieën en het gehele lichaam. Statisch en dynamisch worden er afdrukken van je voeten gemaakt, met behulp van een voetenscan. Ook wordt er een schoeninspectie uitgevoerd: vaak kan er namelijk nuttige informatie worden afgeleid uit het slijtagepatroon van je schoenen. Neem daarom naar het onderzoek schoenen mee waarop je veel hebt gelopen. Aan de hand van het onderzoek wordt een conclusie getrokken, krijg je een deskundig advies en wordt een behandelplan opgesteld. 

Behandeling 

De behandeling die de podoloog, eventueel in samenwerking met de orthopedisch schoentechnicus, uitvoert, hangt af van de ernst van je klachten en de ernst van de afwijking. Zo kan de behandeling bestaan uit het aanmeten van podologische of orthopedische zolen, het aanmeten van siliconen orthesen (teenstukjes), het geven van schoenadvies en het vervaardigen van semi-orthopedische of orthopedische schoenen. De podoloog geeft je graag een deskundig advies over de behandeling die bij jou past! 

Verwijzingen & vergoedingen 

Reumkens Voet & Zorg is een gecertificeerde zorgverlener. Dat betekent dat zij gerechtigd zijn de nota rechtstreeks bij je ziektekostenverzekeraar in te dienen. Afhankelijk van de richtlijnen van je verzekering heb je een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. De orthopedisch schoentechnicus en podoloog kunnen je hierover verder informeren. Afhankelijk van je verzekering en de behandelmethode, kan het zijn dat je recht hebt op een vergoeding.  Laat je hierover goed informeren en adviseren door je zorgverzekeraar. 

Pedicure 

Behalve bij de podoloog en orthopedisch schoentechnicus, kun je ook terecht bij Van Lier Schoenen voor je voetverzorging. Onze pedicure is wekelijks aanwezig en helpt je graag op afspraak verder met een deskundige pedicurebehandeling. Maak hiervoor gerust een afspraak via 077 – 475 12 63. 

Klachtenwijzer

Heb je klachten aan voet, enkel of onderbeen? De aard van deze klachten en achterliggende oorzaken kunnen soms behoorlijk complex zijn. Daarom hebben wij een overzichtelijke klachtenwijzer voor je samengesteld. Daarin vind je meer informatie én tips om van deze klachten af te komen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Naar de klachtenwijzer
Ruim 500m2 <br> schoenmode en voetzorg

Ruim 500m2
schoenmode en voetzorg

Persoonlijk en <br> deskundig advies

Persoonlijk en
deskundig advies

De koffie staat <br> voor je klaar

De koffie staat
voor je klaar

90 jaar kennis <br> en ervaring

90 jaar kennis
en ervaring

Gratis parkeren <br> voor de deur

Gratis parkeren
voor de deur