Mister Madame

Waar moet een goede kinderschoen aan voldoen?

Kindervoeten zijn volop in de groei en ontwikkelen zich op hun eigen manier. Ook de stand van de voeten en het voettype verschilt per kind. Tussen het eerste en twaalfde levensjaar groeit de kindervoet zo’n 2 maten per jaar. Dat kan geleidelijk gaan, maar ook met groeispurten.

Slecht passende schoenen (wanneer ze te groot, te klein, te smal of te breed zijn) kunnen op latere leeftijd voor vervelende klachten als knie-, heup- en rugpijn zorgen. Bovendien worden de natuurlijke loopbeweging en de lichaamshouding van het kind verstoord. 

In onze winkel meten we altijd de lengte en breedte van de voeten. Op onze kidsafdeling verkopen we schoenen in vier verschillende breedtematen, van extra smal tot extra breed. Schoenen in de juiste wijdtemaat, in combinatie met een stevige hielkap, zorgen voor een perfecte sluiting aan de voet. Tevens zorgt de juiste wijdtemaat ervoor dat de schoenen met maximale groeiruimte verkocht kunnen worden, zodat je kind langer met een paar schoenen loopt en je dus voordeliger uit bent.

Daarnaast kunnen onze gespecialiseerde schoenverkopers het slijtagepatroon van de oude schoenen beoordelen. De deskundige kan aan de hand van deze controles zien in hoeverre het voetbed in de schoen (indien nodig) gecorrigeerd of aangepast moet worden.

Groeiruimte

Kinderen hebben schoenen nodig die minstens 10 a 15 mm langer zijn dan hun langste teen. Tijdens het lopen veren de voeten van nature iets mee waardoor ze een beetje langer worden, zelfs als de schoenen perfect aansluiten. De tenen moeten voldoende bewegingsruimte hebben en niet tegen de schoen aankomen. De hielen moeten goed omsloten worden, zodat de achterkant van de voet niet uit de schoen schiet. Nog een voordeel van extra groeiruimte is het feit kinderen over het algemeen een heel seizoen met hun nieuwe schoenen kunnen doen!

Materiaal

Leer is het allerbeste materiaal voor schoenen. Het laat zich gemakkelijk vormen, is stevig, duurzaam en ventilerend, waardoor de voeten minder vochtig worden. Vochtige voeten krijgen namelijk eerder last van blaren en schimmels. Een goede schoen heeft altijd veters, riempjes of klittenband. Zo kun je zelf heel gemakkelijk bepalen hoe strak de schoen moet zitten. Als de schoen op den duur iets losser gaat zitten, kun je deze dus simpel zelf verstellen. De zool moet veerkrachtig zijn en niet te dun of te zwaar. Met een rubberen profielzool heb je extra stevige grip op een gladde ondergrond.

Hielaansluiting

Onze collectie kinderschoenen is volledig afgestemd op de kwetsbare kindervoeten. Om de ontwikkeling van de voeten te bevorderen, beschikken alle schoenen over stevige contreforts, diverse breedtematen, extra groeiruimte en bestaan ze uitsluitend uit de beste materialen.

Benieuwd naar onze nieuwe, toffe collectie kinderschoenen? Kom dan snel langs, onze verkoopadviseurs staan voor jullie klaar!

terug naar overzicht
Ruim 500m2 <br> schoenmode en voetzorg

Ruim 500m2
schoenmode en voetzorg

Persoonlijk en <br> deskundig advies

Persoonlijk en
deskundig advies

De koffie staat <br> voor je klaar

De koffie staat
voor je klaar

90 jaar kennis <br> en ervaring

90 jaar kennis
en ervaring

Gratis parkeren <br> voor de deur

Gratis parkeren
voor de deur